جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
جلسه درس خارج فقه آیت الله العظمی مکارم

حوزه/ حقيقت اين است كه ما مجموعه اى درباره تمام دردها و درمانها و داروها به نام طب اسلامى نداريم. البته اشاراتى در قرآن مجيد و اشارات بيشترى در روايات اسلامى به مسائل مربوط به پيشگيرى از بيماریها و درمانها شده كه بسيار قابل استفاده است ولى آن را نمىتوان به صورت يك علم با تمام جزئياتش مطرح كرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حضرت آيت الله مكارم شيرازى در آغاز درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، گفتند: چند روز قبل در ديدار با وزير بهداشت مطلب لازمى درباره طب اسلامى گفتم. كه مطابق معمول از سوى بعضى تحريف شده بود و سبب سوء تفاهم گرديد.

ايشان افزودند: حقيقت اين است كه ما مجموعه‌اى درباره تمام دردها و درمان‌ها و داروها به نام طب اسلامى نداريم. البته اشاراتى در قرآن مجيد و اشارات بيشترى در روايات اسلامى به مسائل مربوط به پيشگيرى از بيمارى‌ها و درمان‌ها شده كه بسيار قابل استفاده است، ولى آن را نمى‌توان به صورت يك علم با تمام جزئياتش مطرح كرد.

معظم له خاطرنشان كردند: از سوى ديگر عده‌اى از اين نام(طب اسلامى) براى منافع خود سودجويى كرده و مشكلاتى براى جهان اسلام فراهم كرده‌اند كه وظيفه ما اين است از آن جلوگيرى كنيم. البته طبّى به نام طب سنتى داريم كه مجموعه كاملى از پيشگيرى‌ها، دردها و درمان‌هاست. مثل آنچه در قانون بوعلى سينا كه در هشت جلد به چاپ رسيده است ديده مى‌شود.

ايشان در پايان گفتند: چنين طبى كه حاصل هزاران سال تجربيات بشر است را نمى‌توان انكار كرد و هنوز بسيارى از مطالب آن راهگشاست، منتهى اگر كسانى مى‌خواهند با اين طب بيماران را درمان كنند بايد دوره ببيند نه اينكه هر عطّارى با يك مشت داروهاى گياهى، مغازه خود را مطب قرار دهد و به درمان بيماران بپردازد كه اين كارى است خطرناك. اميدوارم عزيزان در اين مسائل دقت كافى بفرمايند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha